Мото гуми – потребна информация свързана с темата


Мото гуми – потребна информация свързана с темата

Мото гумите са наистина значим елемент за всяко такова превозно средство. Карането на мотоциклет и сходни такива превозни средства на мото гуми, винаги вещае по-голяма несигурност от управлението на кола . И недостатъчно доброто положение на мото гумите още повече ще покачи опасността от получаване на неканени премеждия , няма значение от факта за коя марка мотоциклет става въпрос и с какви шофьорски умения разполагате . Като извод е огромна значимост да изберете целесъобразните и пасващи мото гуми за вашия мотоциклет . В написаното по-долу ще синтезираме съществено важните компоненти, изиграващи роля в метода на селекция, като допълнение и разновидности полезни идеи във връзка с стабилната поддръжка на мото гумите.

Мото гуми – със сигурност е важно оглеждане на на външната част

Едно стандартно преглеждане на външния вид на мото гумите може да ви подскаже много за състоянието им. Къде по-скоро трябва да отдадете внимание при такъв оглед ? Сверете това по мото гумите съществуват ли надрасквания , разкъсвания и подобни видими неблагоприятни белези. Също така, своевременно премахвайте елементи като камъчета , камъчета и т.н. В бъдещ план подобни елементи биха оказали негативно влияние върху характеристиките и функциите на мото гумите.

Изправени пред избора втора употреба или първа употреба мото гума

При случай, че сте си купили нова мото гума, дали знаете със сигурност , че тя наистина е нова? Може например мото гумата да е престояла в за наистина дълго време , преди да бъде ваша собственост. Най-удачният начин да разберете това така ли е , е преглеждайки номера на идентификацията DOT. Той е разположен в от страни на мото гумата. Важната информация относно нейната възраст ще ви подскажат последните четири цифри от въпросния DOT код. Първите две от тях са показател за седмицата от годината , през която е създадена определената мото гума, а другите две – и определената година . Ако DOT кодът на мото гумата завършва например на „2309“, то тя е произведена през 23-тата седмица от 2009 година. Ето че сами се досещате , посредством DOT кода може да узнаете съвсем точно годината на направа на мото гумата, закупена от вас току що .

Разгледайте мото гуми 1
Разгледайте мото гуми

Мото гуми – трябва да знаем какво е значението на височината в профил преди да изберем

А за да ви се избистри предназначението на височината на профила , най-вече е необходимо да кажем какво всъщност означава такава характеристика на мото гумите. Чрез понятието „профилна височина“ фактически се маркира разстоянието между повърхностите на мото гумата и на нейната джанта.

Намерете мото гуми 2
Намерете мото гуми

Значението на идеално сцепление между мото гумата и пътя

Колкото по-обширна е ширината профила , толкова по-работещо ще бъде и въпросното сцепление . Едновременно с това обаче трябва да знаете , че голямата профилна ширина вдига и действието на триене на мото гумите и асфалта , което довежда до по-сложно обръщане на посоката на движение. Произлизайки от това , ще трябва да положите по-големи усилия, за осъществяването на потребния завой. От гледна точка , смалената профилна широчина води до по-скоростни и по-олекотени завои , но пък снишава пълната стабилност на машината при право движение .

Мото гуми – преди всичко сигурност по пътищата

Височината на профила е директно свързана със страничната еластичност на мото гумата. Ако профилната височина на мото гумата е по-ниска , спада и страничната й разтегливост . От там получаваме още стабилност и защита , своевременно и по-предвидливо контролиране на машината.

Мото гуми и тяхната селекция – значими критерии и съобразности

Когато подбирате мото гуми, е необходимо да внимавате относно някои наистина съществени техни параметри. От въпросните компоненти са ширината , височината и профилната форма, както и изискванията на определените джанти. Малко повече за всеки от необходимите елементи при намирането на мото гуми бихте могли да откриете по-нататък в материала .

Невероятни мото гуми 3
Невероятни мото гуми

Мото гуми – знаем ли коя е най-удачната форма на профил за нашия модел

Формата на профила е друга характерност на мото гумите, която оказва въздействие на движенческия ход на превозното средство . Тук също е подходящо да се приемат под внимание особеностите на различните типове форми на профила във взаимовръзка с разнообразните ситуации в движението . Гладката профилна форма практически спомага относно по-стабилизираното движение в права линия , но забавя фактически сменянето на посоката и направата на завои от определения мотоциклет . Облият профил пък ще бъде следствие за по-леко извършване на завоите и понижен стабилитет при движение в права посока.

Удачни напътствия при избора на мото гумите

Ще ви представим още няколко добри съвета относно асортиментите от отдел „Мото гуми“. Тези препоръки са свързани с разпознаване настоящото положение на мото гумите, изправната им употреба и поддръжка . Тези неща се налага да знаете в случай, че искате вашето превозно средство да е снабдено с мото гуми, намиращи се във възможно най-добро положение:

Не се колебайте да ни позвъните и да изберете точните мото гуми

Разгледайте каталога на Мото гуми ООД и си изберете най-добрите мото гуми за вашето превозно средство ! Не пропускайте и другите ни оферти за

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Видове мото гуми 4
Видове мото гуми
Вижте каталога ни с мото гуми 5
Вижте каталога ни с мото гуми
Информация за мото гуми 6
Информация за мото гуми
Най-добрите оферти за мото гуми 7
Най-добрите оферти за мото гуми
Огромно разнообразие от мото гуми 8
Огромно разнообразие от мото гуми
Голямо разнообразие мото гуми 9
Голямо разнообразие мото гуми

Мото гуми – със сигурност е важно оглеждане на на външната част
Изправени пред избора втора употреба или първа употреба мото гума
Мото гуми – трябва да знаем какво е значението на височината в профил преди да изберем
Значението на идеално сцепление между мото гумата и пътя
Мото гуми – преди всичко сигурност по пътищата
Мото гуми и тяхната селекция – значими критерии и съобразности
Мото гуми – знаем ли коя е най-удачната форма на профил за нашия модел
Удачни напътствия при избора на мото гумите
Не се колебайте да ни позвъните и да изберете точните мото гуми


Вашият коментар